top of page

Recensioner

Tessan-Maria Lehmussaari i rollen som Dorine är verkligen spindeln i nätet, en handlingskraftig och insiktsfull kvinna med pondus, som står upp för den hon är. Hon sjunger med stor säkerhet och behållning."

- Bengt Hultman, Västerbottens-Kuriren, 2022-04-03

 

"Förvecklingarna är många och underblåses inte sällan av den energiska husan Dorine som i Tessan-Maria Lehmussaaris tappning äger den största utstrålningen på scenen" 

- Katrin Sten, Folkbladet, 2022-04-03

"Men visst är det en förevändning för att få gestalta dom här hyperromantiska sångerna; sjunga och pröva dem i en modern kontext... sopranen Tessan-Maria Lehmussaari behärskar dem med skön intensitet."

- Camilla Lundblad, SVT, 2021-05-28

"... Tessan-Maria Lehmussaari, glänsande sopran, starkt berörande...och varmt skinande i den befriande slutklämmen."

- Svenska Dagbladet, 2021-05-28

"Men några av sångarna äger en alldeles särskild karisma, som sopranerna Angelika (Tessan-Maria Lehmussaari) och Dorinda (Therese Ahlbeck) som båda har en gudabenådad diktion och närvaro."

- Expressen, 2019-05-08

 

"Ändå är ”Orlando” högst sevärd. Musiken är toppen, sångarna är suveräna (framför allt Tessan-Maria Lehmuussari som Angelika och Therese Ahlbeck som Dorinda)."

- Dagens Nyheter, 2019-05-05

 

"Fina sopraninsatser står även Tessan-Maria Lehmussaari (Angelika), Mathilda Bryngelsson (Medoro) och Therese Ahlbäck (Dorinda) för. Dessa tre praktikanter från operahögskolan visar upp en lovande prognos..."

- Aftonbladet, 2019-05-06

"Musiken av Jules Massenet, ett skämtsamt stycke där hon glänste i hisnande koloraturpassager. Här levde hon ut i gester, mycket underhållande."

- Sundsvalls tidning, 2016-08-08

 

 

bottom of page