top of page

Senaste nytt

Jenny Lind

2020 - 10 - 06 

För er som inte hade möjlighet att se livesändningen av Klingande Akademi, finns nu möjligheten att lyssna på konserten i sin helhet. Till konserten, klicka här.

2020 - 09 - 25

Äntligen är det dags för lite sång igen! Den 6:e oktober 2020 bjuder Kungliga Musikaliska akademien in till en Klingande Akademi under den 200-årsjubilerande världsstjärnan Jenny Linds självaste födelsedag. För mer information, klicka här.

 

 

2020 - 03 - 22

 

Med anledning av coronavirus har vissa evenemang ställts in eller flyttats fram till ett senare datum. Håll dig uppdaterad här på hemsidan eller på facebook. 

2020 - 01 - 15

Tessan-Maria Lehmussaari har utsetts till årets Jenny Lind-stipendiat av Folkets Hus och Parker och Kungliga Musikaliska akademien. Stipendiet består av 40 000 kronor men också av konsertturnéer i Sverige och Nordamerika sommaren 2020.

Juryns motivering lyder:

”I år går stipendiet till Tessan-Maria Lehmussaaari som äger en sällsynt förmåga att fånga sin publik. Med sin vackert klingande sopran och sin utomordentliga teknik förmedlar hon både musikalitet och glädje”.

 

"Jag känner mig oerhört hedrad och rörd över att ha blivit vald till årets Jenny Lind-stipendiat. Sång har varit min passion sedan barnsben och att nu få en möjlighet att dela med mig av den till andra, tack vare denna utmärkelse, gör mig extremt tacksam", skriver Tessan-Maria i ett pressmeddelande.

Läs artikeln i sin helhet här

HÅLL

UTKIK!

bottom of page